Go to...

Fk “Rudar” Stanari – Fk “Mladost” Dobrinja 3:0

Stanari, 18.03.2018.
Gledalaca 50
FK RUDAR : FK MLADOST 3:0 (2:0)

Strijelci: D.Kvržić 23, 73 i Sr. Lazić 44
Igrač utakmice: Darko Kvržić

Rudar: Iličić, Sl. Lazić, Sr. Lazić, Prodić, Stokić (od 85. Tutnjević), Šušković (od 46. Maksimović), Kovačević, Marić, D. Kvržić, Go. Kvržić, Čikojević (od 75. Gd. Kvržić)

Mladost: Kojić, Danilović (od 34. Đurić), Smiljanić, Svitlica, Okić, Mitrić, Janković, Nikolić, Jakovljević, Petković, Stanković (od 60. Teofilović)

U nedjelju je, kao što smo i najavljivali, odigrana utakmica 14. kola PFL Doboj između FK “Rudar” Stanari i FK “Mladost” Dobrinja u kojoj je naš tim slavio pobjedu od 3:0. Bila je to veoma fer i korektna utakmica odigrana u duhu fair play-a, o čemu svjedoči činjenica da nije pokazan niti jedan žuti, a ni crveni karton. Od samog početka utakmice Rudar je krenuo ofanzivno prema golu protivnika iz čega se izrodilo nekoliko šansi i polušansi koje nisu realizovane. Viđena je i jedna sumnjiva situacija u kaznenom prostoru gostiju u kojoj je oboren D. Kvržić, ali glavni sudija nije smatrao da je bilo elemenata za kazneni udarac. Ipak, u 23. minutu na asistenciju G. Kvržića, Darko Kvržić prima loptu, oslobađa se protivnika i snažnim šutem malo iskosa sa desne strane, sa nekih 15-ak metara zakucava loptu pod prečku gostiju za 1:0. Rudar je i dalje imao veći posjed lopte i nastavio je da pritišće odbranu gostiju, ali nije bilo nekih većih šansi sve do 44. minuta. Tada u akciji u kojoj je učestvovalo više igrača, nakon dodavanja Sl. Lazića D.Kvržić probija po desnoj strani i ubacuje loptu ispred gola gostiju gdje se na pravom mjestu nalazi Srđan Lazić koji postiže gol za 2:0. Gosti su u prvom poluvremenu uglavnom pokušavali iz kontranapada ali nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol Rudara, osim jednog šuta sa desne strane kada mladi golman Iličić odbija loptu u korner.
U drugom poluvremenu gosti su krenuli malo ofanzivnije i na samom početku prave blagi pritisak ali opet bez ozbiljnijih prijetnji po gol Iličića. Nakon 15-ak minuta igre domaćin se oslobađa pritiska i ponovo preuzima inicijativu. U 73. minutu viđena je i najljepša akcija na utakmici u kojoj nakon nekoliko kratkih i preciznih dodavanja iz prve G. Kvržić ubacuje loptu na nekih 7-8 metara od gola Mladosti, a najbolji pojedinac ove utakmice Darko Kvržić preciznim udarcem glavom postiže gol za konačnih 3:0. Do kraja utakmice igra se uglavnom odvijala između dva šesnaesterca i nije bilo nekih većih uzbuđenja ni pred jednim golom. Treba napomenuti da je sudijska trojka Lazić, Moćić i Atijas korektno odradila svoj posao tako da ni gosti, ni domaći nisu imali primjedbe na suđenje.
U sledećem kolu naš tim gostuje u Čečavi gdje će odigrati komšijski derbi protiv ekipe Ukrine. Nadamo se jednoj fer i korektnoj utakmici kao što je i do sad bio slučaj, i naravno novoj pobjedi FK “Rudar” Stanari.

About admin